Visuele match

Iedere fotograaf heeft z’n eigen stijl en het is daarom ook belangrijk dat je een fotograaf uitzoekt, die kan maken wat jij voor ogen hebt. Zoek iemand die bij jou en je merk past, die dezelfde dingen mooi vindt en je begrijpt. Een handige tip om erachter te komen wat een fotograaf mooi vindt, is z’n/haar Pinterest borden te bekijken.

Als je zelf nog zoekende bent in welke vorm je het precies wilt, heb je behoefte aan een fotograaf die conceptueel sterk is en met je meedenkt.

Het is belangrijk dat jullie dezelfde kant op willen en dat jullie smaak overeenkomt anders krijg je een strijd op de set, en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer. Het zou ook zonde zijn als het eindresultaat een compromis word van wat jullie eigenlijk wilde maken.

In de vijftien jaar dat ik stylist/moderedacteur was voor modetijdschriften heb ik menig strijd op de set moeten leveren omdat de fotograaf z’n creatieve ei wilde leggen en ik aan een bepaalde beeldtaal vast zat die aansloot bij m’n doelgroep .

Probeer daarom jullie verwachtingen duidelijk te krijgen alvorens er gefotografeerd wordt.


Zo bouw ik bijvoorbeeld bij nieuwe klanten altijd een of twee checks in; d.m.v. een Pinterest bord om te checken of ik de smaak/verwachting goed heb ingeschat. Daarna schiet ik nog vaak een paar testopnames; waarin we achtergrond, props en belichting alvast toetsen om te zien of er nog dingen aangepast moeten worden.

Zo komen we nooit voor verrassingen te staan en weet het merk precies wat hij/zij kan verwachten.

Beeld staat op  Homepage van The Treasurehunters.nl

Beeld staat op Homepage van The Treasurehunters.nl