Wie ben ik

Camera.png

Frederique van Gemert (1975), fotograaf, stylist en artdirector in één!

Na het afstuderen aan de modeacademie AMFI heb ik vijftien jaar gewerkt als fotostylist, en Chef mode voor diverse mode en lifestyle tijdschriften. Na zo ongeveer elk kledingthema te hebben uitgewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en verbreding van mijn werkgebied. 

Portret1.png

Ik wilde zelf beeld maken! Dus naast mijn stylingwerk, begon ik eerst leuke foto’s te maken met m’n gsm, van de kamers en outfits van onze dochters en het daarna posten op Instagram. Daar kreeg ik zulke leuke reacties op, dat ik vervolgens gevraagd werd de collectie van een leuke kledingwinkel te fotograferen. Door mijn foto’s komen klanten vaker langs en kopen ze dikwijls de hele set in plaats van losse stuks, die ze voorheen afrekenden.

Door de vraag naar high-res beeldmateriaal ben ik cursussen gaan volgen, zodat ik de techniek ook leerde en heb me verdiept in studiobelichting. Toen mijn kinderen op het punt kwamen dat ze wegrende zo gauw ze m’n camera zagen, wist ik dat ik er m’n beroep van moest maken.

Mooi beeld maken voor mensen en bedrijven helpen met hun productpresentatie daar word ik super blij van!

REFERENTIES

Florien de Zwaan eigenaar Kinderwinkel Flo4kidz te Amsterdam
“Frederique heeft een goede kijk op onze kinderkleding collectie, waardoor ze leuke verrassende combinaties neer kan zetten, zowel commercieel als juist heel origineel en trendgevoelig. Ze is heel prettig om mee samen te werken, ze denkt goed mee, is enthousiast en gedreven en je kunt haar volledig haar eigen gang laten gaan. Verfrissend als iemand door een andere (styling) bril jouw winkel/collectie bekijkt.”

 Simone Nass Marketing Manager at Score
“Frederique heb ik leren kennen als Fashion Director bij FHM (For Him Magazine). Als freelance fashion styliste heeft ze al een aantal opdrachten voor Score (de jeans store voor mannen) gedaan. Ik vind Frederique ontzettend getalenteerd, creatief, klant gericht en commercieel. Kortom, super om mee te werken! De styling voor 'Staff 's Favourites', een vast item op de webshop score.nl verzorgt Frederique al een aantal seizoenen en is onwijs populair bij de Score.nl bezoeker.”