Visuele match

Hier moet je op letten als je voor het eerst een fotograaf in huurt.

Iedere fotograaf heeft z’n eigen stijl en het is daarom ook belangrijk dat je een fotograaf vraagt, die kan maken wat jij voor ogen hebt. Zoek iemand die bij jou en je merk past, die dezelfde dingen mooi vindt en jou begrijpt. Een handige tip om erachter te komen wat een fotograaf mooi vindt, is z’n/haar Pinterest borden te bekijken.

 Als je zelf nog zoekende bent, heb je waarschijnlijk behoefte aan een fotograaf die conceptueel sterk is en met je meedenkt.

 Het is belangrijk dat jullie dezelfde kant op willen en dat jullie smaak overeenkomt. Zo niet, dan krijg je een strijd of zal je ontevreden zijn met het eindresultaat.

In de vijftien jaar dat ik stylist/moderedacteur was voor modetijdschriften heb ik menig strijd op de set moeten leveren omdat de fotograaf z’n eigen creatieve ei wilde leggen, terwijl ik een ander doel voor ogen had; namelijk inspiratie bieden aan mijn doelgroep. Helaas is niet iedere fotograaf even commercieel en welwillend ingesteld.

Probeer daarom jullie verwachtingen duidelijk te krijgen alvorens er geschoten wordt.

Ik vraag nieuwe klanten altijd een uitgebreid vragenformulier in te vullen, zodat ik zoveel mogelijk kennis heb over de wensen, smaak, doelgroep en resultaat dat ze voor ogen hebben. Ook bellen we altijd van te voren om kennis te maken en te voelen of we een daadwerkelijke match zijn. Kun jij niet bij de product-shoot aanwezig zijn, dan fotografeer ik altijd meerdere stylingvariaties, zodat er altijd foto’s bij zitten die jij helemaal te gek vind.

pinterest account frederiquevangemert.png