Hoe herken je fotogenieke producten?

Als product stylist word ik ingehuurd door grote retailers om hun producten zo goed mogelijk uit te laten komen op beeld. Daardoor weet ik uit ervaring β€œWat werkt op beeld en wat niet!” en dat ga ik met jou delen vandaag.

Allereerst moet je weten dat het menselijk oog veel meer finesse heeft dan een cameralens. Zo kunnen wij nog details en subtiele kleurverschillen zien, maar een camera kan dit niet.

Dat betekent ook dat we op beeld moeten overdrijven. En hoe overdrijf je nou het meest?

Door enorm veel CONTRAST te laten zien.

Een zwart&wit product is dus bij uitstek heel fotogeniek, maar ook in een patroon die goed afsteekt zoals een ruit en/of panterprint, maar ook een felle kleur of glans doen het goed op beeld.

 Wil je nu meerdere producten samen fotograferen, zorg dan dat er VORM of een LIJNENSPEL ontstaat in de compositie of lay-out.

Deze effen en niet-fotogenieke tasjes zijn fotogeniek gemaakt, doordat er een lijnenspel ontstaat door de herhaling van de vorm. De VORM wordt extra geaccentueerd door de driehoek (hengsel), die ontstaat tussen hand en tas. De plant zorgt voor een extra herhaling, maar geeft de tas ook meer leven en context.

 

Blog Fotogenieke producten.png
tas (1).png